ПРОИЗВОДИТЕЛИ

 
 

Профилактика на к-ни системи

 

 

Защо е нужна  профилактика на климатичните с-ми?


          Посредством извършването на профилактика на климатици се постига удължаването на живота на климатизатора и се осигурява по-ефективен начин на работа.Профилактика на климатик е нужно да се прави поне един път годишно, за да може климатичното устройство максимално добре да отоплява и респективно охлажда.

 

Когато филтрите на устройството не са почистени, т.е. не е извършена редовно и според предписанията профилактиката на климатици , праха се натрупва по изпарителя и достига до турбината, което затруднява начина й на работа. Турбината на климатика започва да се върти по-бавно и това повлиява на струята изходящ въздух.

 

          При извършване на профилактика на климатици , се свежда до възможният минимум замърсяването на въздуха при работата на климатизатора. Редовното почистване на филтрите и направената един път годишно

spreii

профилактика на климатик (препоръчително преди летния сезон) от техници на климатична техника, спестява от 5 до 35% консумация на ел. енергия , като по-често границите варират около горния диапазон.

              За да поддържате чист вашият климатик и свежа стаята може да си закупите специален спрей за климатици от нашият офис като ние ще ви информираме как да го използвате .

          Профилактика на     климатик (гаранционен) включва :
Действия свързани с почистването му и измерване на техническите му показатели в работен режим

 

   – Почистване и дезинфекция на топлообменника на вътрешното тяло и неговите въздушни филтри.
   – Измерване температурата на изходящия и входящия въздух от вътрешното тяло на климатика.
   – Замерване налягането на фреона при режим “охлаждане” и режим “отопление” , като при необходимост климатика се дозарежда с фреон (допълнително заплащане взависимост от количеството фреон,което е различно при различните климатици).

 

Цена на профилактика : 40,00лв  

Цена на СПРЕЙ : 10,00лв. (по желание се закупува)

 

Профилактика на извънгаранционна климатична система

 

Вътрешно тяло:
   • Демонтаж разглобяване, измиване сглобяване и монтаж вътрешно климатично тяло 90,00лв (от 9000 BTU – 18000BTU) и 120,00лв (от 22000BTU – 30000BTU)
   • Презареждане климатик с фреон (ако е необходимо заплаща се допълнително)

 

Външно тяло:
   • Демонтаж, измиване и монтаж външно климатично тяло 50,00лв (от 9000 BTU – 18000BTU) и 70,00лв (от 22000BTU – 30000BTU)
   • Презареждане климатик с фреон (ако е необходимо заплаща се допълнително)