ПРОИЗВОДИТЕЛИ

 
 

Полезни съвети и информация

 

 

Преди да решите, че Вашия климатик не работи, се уверете дали задавате нужните настройки на самия климатик.

 

• Дали климатикът е включен в контакта.
• Дали предпазителите в електрическото табло са изправни.
• На какъв режим работи Вашия климатик (охлаждане или отопление).
• Дали филтрите на климатика не са замърсени с прах.
• В режим на отопление, вътрешното тяло започва да духа едва няколко минути по-късно!

 

Ако всички от изброените фактори са проверени, тогава потърсете сервиз за Вашия климатик! Сервизирането на климатика, не е лесна задача.

 

Никога не започвайте ремонт сами, тъй като има опасност от нараняване, токов удар, изгаряне, пожар и др.
          Специализираните сервизи за климатици имат обучени техници, които ще решат проблема Ви в максимално кратки срокове, без рискове за Вас и Вашето здраве.

Климатичната инсталация е сложно действаща машина, чиято работа е зависима от на пръв поглед най-незначителните елементи на системата.

 

Препоръчително е всеки месец да си измивате филтрите на климатиците.  

          Прахта която лети в стаите се лепи по филтрите докато работи климатика и след като се залепи повече прах започва да се носи неприятна миризма по време на работа на климатика. Ако си миете редовно филтрите ще предотвратите това и ще улесните работата на вашия климатик.

 

Разликата в температурата навън и в помещението през лятото не бива да бъде повече от 10-12 °С, тоест ако навън е 38 °С, задайте на климатика минимум 26 °С. Ако разликата е по-голяма организмът ви няма да го понесе нормално и може да доведе до настинка или схващане.

 

Температурата на климатика през зимата е хубаво да се зададе още в началото на зимният сезон и да не се променя до края на сезона особено за инверторните климатици. Така ще спестите от ел. енергията. Най-хубаво е да се зададе около 21-22°C.

 

Въздушната струя не трябва да духа директно във вас.